Kayıtlar

Kasım, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

MAKLUBE

Resim
BİZİM EVDE PATLICAN DEDİK Mİ AKAN SULAR DURUR.. DERİN DONCURUDA KIZARMIŞ, KÖZLENMİŞ PATLICANLARIM MEVCUTTUR. KIZARTMASI, ZEYTİN YAĞLISI, ETLİSİ..PATLICAN MÜKEMMEL LEZZETLİ BİR SEBZE BENCE.. MAKLUBE, PATLICANIN YANI SIRA İÇİNDE DOMATES, SOĞAN, NOHUT VE ARZUYA GÖRE HAŞLANMIŞ ET YA DA TAVUK DA İÇEREN BU YEMEK, HEM ÇOK DOYURUCU HEM DE FEVKALADE LEZİZ.. BU YEMEĞE ANTAKYA'DA "ÇEVİRME PİLAVI" DA DENİYOR. ADI DA YEMEĞİN SERVİS EDİLİRKEN TENCERESİNDEN ŞEKLİ BOZULMADAN CEVRİKEREK SOFRAYA KONMASINDAN GELİYOR. VERECEĞİM TARİF, 3 KİŞİYİ YANINDA BOL YEŞİLLİKLİ BİR SALATAYLA OLDUKÇA DOYURACAK ZENGİNLİKTE MALZEMEYE SAHİP. KÜÇÜK BOY, DİBİ OVAL BİR TENCERE EMİNİM İŞİNİZİ GÖRECEKTİR. MALZEMELER: 1 TAVUK GÖĞSÜ VEYA 150-200 GR KUŞBAŞI ET 3 TANE UZUN KEMER PATLICANI 1 TANE ORTA BOY SOĞAN 1 TANE ORTA BOY DOMATES 1 SU BARDAĞI HAŞLAMIŞ NOHUT 2 SU BAĞDAĞI PİRİNÇ TEREYAĞ VEYA SIVI YAĞ (ARZUYA GÖRE) TUZ KARABİBER HAZIRLANIŞI: ÖNCELİKLE ETİMİZİ HAŞLAMAK ÜZERE OCAĞA ALIYORUZ. ET HAŞLA