KONİŞ KUMPİR

PATATESİ SEVMEYEN VAR MIDIR BİLMİYORUM. AMA BEN PATATESİ HER TÜRLÜ SEVİYORUM, ÇOK FAYDALI BİR SEBZE OLMASI ONA OLAN SEVGİMİ DAHA DA GÜÇLENDİRİYOR. AYRICA ÇOK FAZLA YEMEKTE KULLANILMASI, AZ BULDUĞUNUZ YEMEKLERİNİZİN YANINA HARİKA BİR KURTARICI ! SON OLARAK BİR ARKADAŞIMIN CAFE'SİNDE YEMEYE DOYAMADIĞIM KUMPİRİ EVİME TAŞIDIM. TABİ O BU İŞİ PROFESYONELCE YAPIYOR, BİZİMKİ "MUTFAK OLANAKLARI" DAHİLİNDE AMA ÇOK KEYİFLİ BİR KUMPİR. GEÇENLERDE ARKADAŞLARIMLA BU DENEYİMİMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM VE ONLARI EVİME DAVET ETTİM. ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALINCA DA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA BURADA YAZMA CESARETİNİ BULDUM KENDİMDE. KONİŞ KUMPİR DEMEMİN NEDENİ, KONİK KASELERDE SERVİSİNİN HEM ÇOK PRATİK OLMASI HEM DE ÇOK ŞIK DURMASI. SÖZÜ ÇOK FAZLA UZATMADAN LEZİZ KUMPİRİN NASIL YAPILDIĞINI ANLATMAK İSTİYORUM.

MALZEMELER:

2 ORTA BOY PATATES
4-5 TANE MİNİK SOSİS
HAVUÇ (HAŞLANMIŞ),BEZELYE (HAŞLANMIŞ),TURŞU (GARNİTÜR DE KULLANABİLİRSİNİZ AMA BEN EVDE HAZIRLANMIŞ GARNİTÜRÜ TERCİH EDİYORUM)
MISIR TANELERİ
KAŞAR RENDESİ
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
TUZ
MAYONEZ
KETÇAP

HAZIRLANIŞI:
PATATESLERİ İYİCE HAŞLIYORUZ, SICAKKEN KABUKLARINDAN AYIRIP ÇATALLA EZİYORUZ, İÇİNE TUZ, TEREYAĞINI EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ, BEN BOL KAŞARLI SEVİYORUM SİZDE ARZUYA GÖRE KAŞAR EKLEYEBİLİRSİNİZ. MALZEMELERİ ÖZLEŞİNCEYE KADAR KARIŞTIRDIKTAN SONRA KASELERİMİZE ALIYORUZ. PATATES PÜREMİZE KASEMİZİN ŞEKLİNİ ALDIRIYORUZ. ŞİMDİ İŞİN EN TATMİN EDİCİ KISMINA GELDİK. EN TABANA ÇOK AZ YAĞDA KAVURDUĞUMUZ SOSİSLERİMİZİ EKLİYORUZ, ÜZERİNE MAYONEZLE KARIŞTIRDIĞIMIZ HAVUÇ,BEZELYE,TURŞU ÜÇLÜMÜZÜ EKLİYORUZ. MISIR TANELERİNİ EN ÜSTE SERPİŞTİRİP KETÇAPLA NOKTAMIZI KOYUYORUZ..KUMPİRİMİZ HAZIR, AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Gülse Birsel Yazısı

Defter ciltleme

Keçeden Kitap Ayracı