Temizlenen Dünya

Gelişen teknoloji ile tabir-i caizse canına okuduğumuz şu dünyada, virüs vesilesi ile neler değişti bir de bu açıdan bakalım bugün.

Fotoğraf: Reuters

Malumunuz ülkeler yarışıyor. Gerek ekonomik, gerekse teknolojik araştırmalar vs. insanlığın adeta gözünü kör etmiş. İnsani değerler ört bas edilmiş, kapitalizmin zirveye oynadığı bir küresel döndü kurulmuş, tüketim çılgınlığı her yanımızı sarmış durumda. Ama şimdi bir durun. Ne oldu? Bu virüs dünyanın çarkına çomak soktu. Uçakların uçmaması, fabrikaların çalışmaması, arabaların durması, petrol rafinerilerinin, kömürün kullanılamamasının karbon salınımını hızlı bir şekilde azalttığı uzaydan net bir şekilde gözlendi. Araştırmacılar bu şekilde bir hızdaki düşüşü ZİRVE olarak adlandırıyorlar. Yıllardır "dünyamız ısınıyor, bir şeyler yapmıyoruz" diye diye kendimizden, tercihlerimizden, parfümlerimizden, seyahatlerimizden, tüketim çılgınlığımızdan kıyım kıyım kıydığımız güzelim dünyamız işte bu minicik, mikroskopta dahi görünemeyen virüsle temizlenmeye, arınmaya devam ediyor. Koronayı bir felaket olarak görmenin ötesine geçebilirsek eğer, gereken tedbirleri alıp takdiri Yüce Yaratıcımıza bırakma bilinciyle birlikte evrene saldığımız pozitif enerji sayesinde, temizlik sürecinin daha dip köşe, daha derin olduğunu fark edeceğiz. İlahi hikmeti sorgulamayıp, sunulan ikram üzerinde düşünmeliyiz ve hatalarımızdan ders almazsak daha dehşet verici felaketlerin yakamızı bırakmayacağını da..

Yorumlar

  1. Bir virüs sebebi ile her şey durmuş durumda. İnsanlar yavaş yavaş evlerine kapanıyor bununla birlikte yine insanlar birbiriyle yüz yüze iletişimini kesmek zorunda kalıyor. İnşallah bir an önce atlatırız bu durumu.

    YanıtlaSil
  2. İnşallah bu virus belası biran evvel sonlanır

    YanıtlaSil
  3. blogunun saat ayarını düzeltsen yaa. ayarlar saatler istanbul gmt 2 olcaktı galpağ :)

    YanıtlaSil
  4. Belki biraz yavaşlamamıza sebep olur bu virüs.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba bende aynı şeyi düşünüyordum.Bir durduk ve dunya bir nefes aldı.kaynaklar ormanlar tarihi yerler bir boşaldı

    YanıtlaSil
  6. Zorunluluk olunca etkileri nasıl da belli oluyor, bu şekilde olmasa ne de güzel olurdu dünyamız...

    YanıtlaSil
  7. son yazımdasın minnoş :)

    YanıtlaSil
  8. Son cümle tüm her şeyi özetliyor aslında. Şimdi bolca düşünme ve sorgulama zamanı gerçekten. sizi de Deep'den gördüm takipteyim. Keyifli sağlıklı günler dilerim. Sizleri de beklerim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Değerli Yorumunuz için Teşekkür Ederim..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Gülse Birsel Yazısı

Defter ciltleme

Keçeden Kitap Ayracı