MAKLUBE

BİZİM EVDE PATLICAN DEDİK Mİ AKAN SULAR DURUR.. DERİN DONCURUDA KIZARMIŞ, KÖZLENMİŞ PATLICANLARIM MEVCUTTUR. KIZARTMASI, ZEYTİN YAĞLISI, ETLİSİ..PATLICAN MÜKEMMEL LEZZETLİ BİR SEBZE BENCE.. MAKLUBE, PATLICANIN YANI SIRA İÇİNDE DOMATES, SOĞAN, NOHUT VE ARZUYA GÖRE HAŞLANMIŞ ET YA DA TAVUK DA İÇEREN BU YEMEK, HEM ÇOK DOYURUCU HEM DE FEVKALADE LEZİZ.. BU YEMEĞE ANTAKYA'DA "ÇEVİRME PİLAVI" DA DENİYOR. ADI DA YEMEĞİN SERVİS EDİLİRKEN TENCERESİNDEN ŞEKLİ BOZULMADAN CEVRİKEREK SOFRAYA KONMASINDAN GELİYOR. VERECEĞİM TARİF, 3 KİŞİYİ YANINDA BOL YEŞİLLİKLİ BİR SALATAYLA OLDUKÇA DOYURACAK ZENGİNLİKTE MALZEMEYE SAHİP. KÜÇÜK BOY, DİBİ OVAL BİR TENCERE EMİNİM İŞİNİZİ GÖRECEKTİR.

MALZEMELER:
1 TAVUK GÖĞSÜ VEYA 150-200 GR KUŞBAŞI ET
3 TANE UZUN KEMER PATLICANI
1 TANE ORTA BOY SOĞAN
1 TANE ORTA BOY DOMATES
1 SU BARDAĞI HAŞLAMIŞ NOHUT
2 SU BAĞDAĞI PİRİNÇ
TEREYAĞ VEYA SIVI YAĞ (ARZUYA GÖRE)
TUZ
KARABİBER

HAZIRLANIŞI:

ÖNCELİKLE ETİMİZİ HAŞLAMAK ÜZERE OCAĞA ALIYORUZ. ET HAŞLANIRKEN PATLICANLARI SOYUP UZUNLAMASINA DOĞRAYIP KIZARTIYORUZ. PATLICANLARIMIZ HAZIR OLDUKTAN SONRA TEREYAĞIMIZLA PİRİNCİMİZİ KAVURUYORUZ, NOHUTLARIMIZI DA EKLEYEREK PİLAVIMIZI HAZIR HALE GETİRİYORUZ. SOĞANLARI HALKA HAKLA DOĞRAYIP TENCEREMİZİN EN DİBİNE YERLEŞTİRİYORUZ, HAŞLADIĞIMIZ ETİMİZİ SOĞAN HALKALARININ ÜZERİNE YERLEŞTİRİYORUZ. PATLICANLAR YETERİNCE UZUNSA PAPATYA ÇİÇEĞİNİN YAPRAKLARI GİBİ DİZİYORUZ EĞER YETERLİ UZUNLUĞA SAHİP DEĞİLSE YATAY OLARAK DİZEBİLİRSİNİZ. PATLICANLARI YERLEŞTİRDİKTEN SONRA NOHUTLU PİRİNCİMİZİ DÜZGÜNCE YERLEŞTİRİYORUZ, YENİDEN PATLICAN YERLEŞTİYORUZ YA DA ÇİÇEK ŞEKLİNDE AÇMIŞ İSEK PİRİNCİN ÜZERİNE KAPATIYORUZ. SOYULMUŞ DOMATESLERİMİZİ HALKA ŞEKLİNDE DOĞRAYARAK PİLAVIMIZIN ÜZERİNİ KAPLIYORUZ. YEMEĞİMİZİN YÜZÜNE ÇIKACAK KADAR SU EKLEYEREK (HAŞLADIĞINIZ ETİN SUYUNU KULLANIRSANIZ DAHA LEZZETLİ BİR YEMEK ELDE EDERSİNİZ) AĞZINI KAPATIP COK YÜKSEK OLMAYAN ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. YEMEĞİMİZ SUYUNU CEKİNCE BİR SERVİS TABAĞINA ORTALAYARAK TENCEREMİZİ ÇEVİRİYORUZ. KARABİBER EKLEYEREK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ. AFİYETLE..!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Gülse Birsel Yazısı

Defter ciltleme

Keçeden Kitap Ayracı