Patlıcan musakka ve mercimek çorbası

Dün o kadar yorgun hissettim ki kendimi iftar yemeğini hazırlamaya saat 6 bucukta basladım.. Sadece peynir-karpuz-kavun bile yeterdi bana ama kociş bir sürü yemek sayınca ona kıyamadım ve dolabın imkanları doğrultusunda patlıcan musakka yapmaya karar verdim. Tabi yemek öncesinde çorba da lazımdı. Tarhana çorbasını son zamanlarda fazla tükettiğimizden (ilk defa yaptığım tarhana çok güzel oldu napiiiim :)) kırmızı mercimek çorbası yapmaya karar verdim. Ancak ben içine biraz da iri bulgur koydum. çok ta güzel oldu. İşte çorbam :


İki kişi olduğumuzdan yemek yapması daha kolay ve kısa oluyor. Malum malzemeler az..

2Patlıcan kullandım, 100 g kadar yağsız kıyma, iki küçük domates, 1 kırmızı biber, 1 küçük soğan, çok az salça, tuz.
Bir yanda çizgili soyduğum patlıcanlarımı kızgın yağda kızartırken bir yandan da kıymamı az yağda kavurdum. Et kavrulunca içine iri doğradığım soğan, biber ve tuzu ekledim, soğanlar hafif solana kadar kavurdum. Kızaran patlıcanların önce bir peçeteyle fazla yağını aldım ve kavurduğum kıymalı karışımın üzerine dizdim. Daha sonra onun da üzerine doğradığım domatesleri ve çok az salçayı sulandırarak döktüm ve pişirmeye bıraktım. Çok güzel oldu :))
ta taaaaa !!!!

Bir de güzel sütlaç yapmıştım ama onun resmini çekmedim. Neyse onu da ayrıca yazarım artık.
Ve tabi soframızın baş tacı tulum peyniri ve karpuz-kavun da damaklarımızı şenlerdirdiler :))


Yorumlar

Yorum Gönder

Değerli Yorumunuz için Teşekkür Ederim..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Gülse Birsel Yazısı

Defter ciltleme

Keçeden Kitap Ayracı