**2013 Özeti**

İşte ömrümüzden akıp giden 365 gün daha geçti.. Ne planlar, programlar, istekler, dualar, neler neler..
İnsan yaşayınca daha iyi anlıyor hesapsız yaşamanın tadını. Ne kadar yapsak da planlar tutmuyor işte tutmuyor.. Dersimizi almıyor, gelecek yıl daha gelmeden yapıyoruz yine planlar programlar. Alışkanlık olmuş işte.. Ama kendimize çok da haksızlık etmemeliyiz diye düşünüyorum. Yapılan planlar umutlardır aslında ve bu umutlardır bizi yaşama bağlayan..
2013 başlangıçta büyük hedeflerle doluydu benim için. Harika bir tez programı yapıp, düzenli bir öğrenci olacak ve tezimi tam vaktinde teslim edecektim, ama evdeki hesap uymadı çarşıya her zamanki gibi..
Ağustos ayının sonlarında ikinci defa anne olacağımı öğrendim. Bu durum ilk günlerde çok üzdü beni kabul ediyorum. Ama sonra makul düşününce öyle güzel geldi, öyle mutlu etti ki bizleri..
Şimdi 23. haftanın içindeyim ve "Canım kızım, sana kavuşma anının özlemiyle doluyum" .
Gözümün nuru Emirhanım da 26 ayını doldurdu. 5 aydır kreşe gidiyor. Gelişimi ile ilgili aldığımız olumlu sonuçlar, kreşe verdiğim ilk günkü endişelerimi yok etti. Doğduğu günden beri oğluma annem bakıyordu ama sağlık sorunları nedeniyle bu durum bizi çoğu kez sıkıntıya düşürdü. Bu yıl ne yazık ki annemin şeker hastası olduğunu öğrendik. Babamın rutin kalple ilgili sıkıntılarına bir de bu eklenince onlara çocuğumu bırakarak ağırlık olmak istemedim. Başlangıçta biraz bocaladık ama sonrada bu "düzen" i hepimiz benimsedik ve sevdik. Mali olarak biraz belimizi bükse de 3 yıldır ödediğimiz araba kredimizin bitmesi bizi çok rahatlattı ve şükürler olsun ki artık bankaya borcumuz kalmadı.
Bu yıl gezdik de aslında.. Kuzenimin düğünü için Haziran ayında İstanbul a gittik, oradan Bartın-Kurucaşile'deki akrabalarımızı ziyaret ettik. Rutin Ankara ziyaretlerimizi yaptık. Eylül ayında Konya'ya gittik, kongreye katılmak üzere..Bu vesile ile Konya'yı da gezme fırsatımız oldu. Aslında araba ile gittiğimiz için çok keyifli geçti, yol boyunca sık sık molalar verdik, lezzetler tattık. Deniz keyfi için çok uzaklara gitmedik, Arsuz u tercih ettik. 6 gün dolu dizgin tatil yaptık. Kuzum ilk kez denize girdi. Çok defa pikniğe gittik. Değişik yerler denedik, kimini sevdik mekan eyledik, kiminden hiç hazzetmedik :) Kociş ilk yurt dışı tecrübesini yaşadı , iş vesilesiyle İspanya'ya giderek. Hayallerde hep beraber gitmek vardı ama ona bu yıl kısmet oldu işte..
Ayrıca Hala oldum bu yıl, henüz yeğenimi göremesem de 4 aylık oldu paşacık. Ailemiz biraz daha büyüdü..
Daha yazamadığım pek çok şey yaşadım 2013 te.. Kötü şeyleri yazıp, burda anıya dönüşmesiye izin vermeyeceğim. Çocuklarım ilerde bu anıları okuduğunda gözlerinde mutluluk parıltıları olsun istiyorum. Hayat her ne kadar istemesek de hepimizi üzüyor/üzecek zaman zaman..
Hayat hep mutluluk getirsin yavrucaklarım sizlere.. Hiçbir şeyin gücü sizi üzmeye yetmesin..
Yenilmez olmayın demiyorum ama güçsüz olmayın diyorum. Çünkü hayat güçsüzlerin-zayıfların gözünün yaşına bakmıyor. Her yıkıntıdan sonra ayağa kalkıp yola devam etmeyi bilin. Anneniz ya da babanız gibi olun demiyorum ama bizim hayatta hep bu şekilde ilerlediğimizi bilin.
Bu yıl inşallah hepimizin yılı olur, hanemize uğur-bereket getirir. Şansımız bol olur, başarılarımız çok olur.
Rabbim, tüm sevdiklerimle bir arada olabileceğim bir yıl diliyorum, duamı kabul et. Amin.

Herkese sağlık dolu, güzel bir yıl dilerim..

Yorumlar

Yorum Gönder

Değerli Yorumunuz için Teşekkür Ederim..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Gülse Birsel Yazısı

Defter ciltleme

Keçeden Kitap Ayracı