9 Ağustos 2012 Perşembe

Çok Pratik Truffle !

O kadar pratik ki yapması 15 dakika bile sürmedi. Geçenlerde kakaolu kek yapmıstım. 2 kişi olduğumuz için bitiremedik, bekledikçe de bayatlayacak korkusuyla buzluğa atmıstım, bir ara kullanırım diye. Uzun zamandır truffle yapmayı istiyordum. Bir çok sitede okuduğuma göre üç aşağı beş yukarı aynı yapıyor herkes. Kullanılan malzemeler:
Kalan kekleriniz olabilir veya paket keklerden alabilirsiniz.
1 pk. hazır krema
1 pk bitter çikolata
1 yemek kaşığı kadar su
arzuya göre kuru üzüm, kuru kaysı, ceviz, fındık, fıstık vs.

Keklerimi bir kapta ufaladım, bir tencereye kremayı boşalttım. Kaynamaya yakın içine çikolatamı attım ve erittim. Çikolata erir erimez hemen kekin üzerine kremayı boşalltım. iki çorba kaşığı suyu ekledim, bir avuç kuru üzüm, bir avuç doğranmış kuru kaysı, biraz damla çikolata, bir avuç ceviz içi ve ben nescafe yi çok sevdiğim için bir yemek kaşığı kadar da nescafe koydum. bir güzel yoğurdum. sonra buz dolabında bir gece beklettim. Ertesi gün karışım donmuş, çok güzel bir kıvam almıstı. Bir tatlı kaşığı yardımıyla küçük parçalar koparıp elimle yuvarladım ve hindistan cevizi, şeker, fıstık vs şeylere buladım. karışım elime hiç yapışmaacak kıvamdaydı, bu yüzden son işlem cok daha kısa sürdü. ve sonuuuuç....


:)

2 yorum:

  1. Çok iyi fikir,çok lezzetli ve pratikmiş :) Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler süreyya, kesinlikle çok pratik ve leziz :)

      Sil

Değerli Yorumunuz için Teşekkür Ederim..