Uzun bir sürenin ardından..

Uzun zaman olmuş yazmayalı..Çok şey oldu aslında, yazacak zaman olmadı. Yoğun bir misafir kalabalığının ardından kalakaldık çekirdek ailem ve ben.. Az zaman kalması ve unutma korkusuyla doktora yeterlilik sınavı için son çalışmalarımı yaptım. Bu arada teyzem geldi kuzenimle birlikte İstanbul'dan.. Onlarla zaman geçirmek isterken  birde benim diş meselesi çıktı.. Ne yapacağımı şaşırdığım, allak bullak olduğum bir dönemdi.. Diş ağrısı çekmiyorum son günlerde çok şükür, o kadar gittim ki doktora uzun bir müddet görüşmesek çok iyi olacak :)

Neyse yeterlilik sınavının yazılısı benim için başarılı sayılabilecek nitelikteydi. 100 üzerinden 89 la geçtim bin şükür! Yandaki kare sınavdan bir gün önce çekilmiştir. Yazılı sınavdaki rahatlamanın ardından sıra sözlü sınava geldi. Çukurova Üniversitesinden Prof.Dr. Güzide Yücebilgiç misafir jüriydi. Diğer jürim ise bizim bölümden Yener hocaydı. Sınava 9 aydan fazla bir süre hazırlanmış, biyokimya ile ilgili pek çok şey okumuş olmama rağmen bazı sorularda heycanıma yenik düşsem de genel itibariyle başarılı bulundum, yani yeterli oldum :)) (yettim gariii :P)
Onu da atlattık şükürler olsun..


Elbette beni büyük bir özveriyle bu sınava hazırlayan danışmanım Doç.Dr.Gül Özyılmaz'ın üzerimdeki hakkını inkar edemem. Her çalışmak istediğimde beni çevirmedi, çok alakadar oldu. Bu yazımı okur mu bilmem ama "HOCAM İYİKİ VARSINIZ, DESTEKLERİNİZ İÇİN, EMEĞİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM". 

*****************


Tüm bu koşturmacaların içinde bir de büyüyen bir kuzum var. Hergün yeni bişey öğrenen, meraklı mı meraklı, arada huysuz mu huysuz, şirin mi şirin. :) Çalışıp, okuyup, hem eş hem de anne olmak gerçekten çok zor işmiş ama keyif alıyorum yaptığım tüm işlerden. Kuzum şimdilerde yürüyor, hatta koşuyor ona yetişemiyorum.. Yeni şeyler keşfediyor, öğreniyor. Ağzı laf yapmaya çalışıyor, aniiiiiiiiiiiiii(anne), bababababab, gegegegege(anane ya da dede ya da her ikisi). Bir de son günlerdeki favorim bidibidibidibidi :))) bir gevezelik türküsü..Tabi müzik eşliğinde dansa devam. Artık çalan şarkılara da kendince  sesler çıkararak eşlik ediyor. Daha neler neler.. 


Ve..can yoldaşım, hayat arkadaşım, aşkım, herşeyim..senin desteğin olmadan bunca şeyi başarmam çok zordu. İyiki yanımdasın. Anneciğimin de desteğini inkar edemem elbette. Kendisi ilkokuldan sonra okuyamamış, içinde ukte kalmış. Kızı okusun diye önündeki zorlukları aşmada ona destek olmuş, sabır abidesi..Allahım seni eksik etmesin. 


*****************



Bunca şeyin arasında arada eğlenmek de gerekirdi elbette, bizde Batıayaz a teyzeme gittik..İyiki de gitmişiz. Kuzenlerle epeyce güzel zaman geçirdik. Köy havası çok iyi geldi.









 Bol bol ceviz yedik. 2 Gün sonra kuzum 1 yaşını dolduracak.. Geçen sene bu günleri düşünüyorum da.. Zaman ne çabuk akıp gidiyor. Tez dönemini bazen çok gözümde büyüttüğümü düşünüyorum bu yüzden. Herşey çabuk geçiyor aslında..

Zaman bizim için, tüm iyi insanlar için güzel şeyler getirir umarım..

Yorumlar

  1. Canı gönülden tebrik ederim,hem evli hem çocuklu başarınız daha da büyük bence :)) daha nice başarılı günlerinize :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim Süreyya :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Değerli Yorumunuz için Teşekkür Ederim..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Gülse Birsel Yazısı

Defter ciltleme

Keçeden Kitap Ayracı