Tavuk Dolması

Geçenlerde iş yerindeki bir ablanın yaptığı harika tavuk dolmasından yedim. Dolma değince akla pirinçle doldurulanı geliyor genelde.. Bunun içinde bol soslu soğan var. 5 tane orta boy soğanı irice doğruyoruz. Biraz yağda yakmadan öldürüyoruz, içine 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip o çiğ kokusu gidene kadar kavuruyoruz. Ardından 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 tatlı kaşığı reyhan, 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Karışım hazır olduğunda altını kapatıyoruz. Tavuğumuzun kuyruğunu bıçakla kesiyoruz ve boynunu içeri itiyoruz. Soğanlı karışımı tavuğa iyice doldurup dikiyoruz. Ardından düdüklü tencerede 1 saat kadar haşlıyoruz. Haşlama işleminin ardından suyunu pilav yapmak üzere ayırıyoruz ve tavuğumuzu tepsiye yatırıyoruz. Üzerine salçalı-tavuk baharatlı-zeytin yağlı karışımı sürüyoruz. 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Ara ara tepsinin kenarındaki suyundan kaşıkla tavuğun üzerine döküyoruz. Ve finalde harika bir tavuğumuz oluyor. Ta taaaaa :))




Annemlere süpriz yaptım bu tavuğu aslında. Size ben yemek getircem yapma bişey dedim. Onlar da dışardan hazır lahmacun falan bekliyorlardı sanırım çok şaşırdılar ve beğendiler. Zahmetli bir yemek lakin çok leziz.. Bazı önerileri oldu bana, şöyle de yapsaydın, şunu da ekleseydin diye.. Orjinal tarif bu, modifiye etmek size kalmış :) 

Unutmadan servis ederken tavuğu ikiye ayırıyoruz, pilavı servis tabağına alıp, üzerine önce soğanlı karışımdan bir kaşık ekleyip ardından bir parça tavuk ekleyip sunabilirsiniz. Biz çok açtık (en çokta ben :)), o yüzden fotoğraflayamadım onu. Evden çıkmadan iyiki tavuğumu fotoğraflamışım, bir daha ne zaman yaparım kim bilir :) Afiyette kalın, sevgiler..

Yorumlar

Yorum Gönder

Değerli Yorumunuz için Teşekkür Ederim..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Gülse Birsel Yazısı

Defter ciltleme

Keçeden Kitap Ayracı