31 Mayıs 2012 Perşembe

Çilek ve Kayısı Reçeli

Bu yıl kayısı o kadar çok ki maşallah, geçen gün gördüm, manavda kilosu 50 kuruşa kadar düşmüş! Tadı da pek bi güzel. Ben de reçelini yapmaya karar verdim. Çilek pek fazla ortalarda görünmeyince, geçen sene kaçırmıştım zaten, eyvah bu sene de yapamadım dedim ki harika çileklere rastladım. Bir güzel de çilek reçeli yaptım. Sonra bunları evde yığınla duran oğluşun mama kavanozlarına koydum. Çok iyi oldu. Çünkü reçeller büyük kavanozayken daha çabuk bozuluyor sanki.. Kaşık vurduğumuzdan mıdır, yoksa açıldıktan sonra hemen tükenmiyor bekliyor ondan mıdır bilemeyeceğim.. hem de sofraya bir ondan bir ondan açmak daha pratik, böylece mama kavanozlarını değerlendirmiş oldum!! :)

ve reçeller...!


Güzel bir haftasonu temennisiyle....

2 yorum:

Değerli Yorumunuz için Teşekkür Ederim..