İncir Uyutması

Bu tatlıyı ilk duyduğumda emzirme dönemimin başındaydım ve sütümü nelerle arttırabilirim diye ararken incir uyutmasını duymuştum. Lakin tatlı olarak hiç yapamadım, hoşafını çok tükettim ama.. Geçen gün kocişle televizyon izlerken bir baktım kadının biri incir uyutması yapıyor. Aaaa ben biliyorum bunu dedim, o da biliyordun da niye bize hiç yapmadın deyince tüm hamaratlığımı toparladım, buz dolabında kalmış birkaç kuru inciri kullanarak yaptım hemencecik:)) Çok güzel oldu, mutlaka deneyin derim. Ve çocuklar için de güzel bir tatlı, benim kuzum o kadar sevdi ki, her kaşıktan sonra kedi gibi yanıma geldi, gözümün içine baktı :)) (yirim ben onuuuu)
Neyse tarifi çok basit aslında ama ben yine de anlatayım, iki su bardağı sütü fokurdayana kadar kaynatıyorsunuz, içine önceden suyun içinde yumuşattığınız 7-8 tane kuru inciri ekleyip biraz daha kaynatıyorsunuz. İncirler iyice yumuşadığında altını kapatıp bir çatal yardımıyla iyice eziyorsunuz. Kıvamı dondurma gibi oluyor. Eğer sizinki cıvık ya da çok katı olursa, incir ya da süt ekleyerek oranı belirlemeye çalışın. Pişirdikten sonra hemen yemeyin, 1 saat buzdolabında soğutun, ya da şöyle yapın, önce bir iki kaşık yiyin sonra bir de buz dolabında soğutup öyle yiyin. Hangisini severseniz öyle tüketin. Ben kesinlikle buz dolabında soğuduktan sonra tüketin derim. Gerçekten çok lezzetli. Haaa içine ceviz eklerseniz de muhteşem olur, benden söylemesi :)) Bereketli, hayırlı cumalar ve güzel hafta sonları olsun inşallah. 



**incir uyutması**

Yorumlar

  1. oooo aman tanrım tam bir doping... kuru incir sevmeyen bana bile bunu dedirttin ya, tebrikler... ellerine sağlık canım... o minik kuzumu da koklaya koklaya öperim... hay'ırlı cumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ablacım, ben de kuru incir çok tüketmem, genelde tahinle yerdim bir iki tane ama bu haline yok diyemiyorum açıkçası. denemelisin :) sevgiler, hayırlı cumalar, öpüyorum :)

      Sil
    2. lütfen tanrım demeyin tanrı diye bir şey yok aman Allahım demek bu kadar zormu

      Sil
  2. Kızım için deneyeceğim güzel bir tatlıya benziyor,ismi de hoşmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım, kızın şekerli şeyleri seviyor mu bilmiyorum ama benimki çok sever, doğal şekerli hatta çok az şeker tüketen biri olarak benim için çok şekerli bir tatlı. incir uyuşturması da deniyor, uyutma daha uygun bence :)

      Sil
  3. bu tarifi kayınvalidem yapardı ee sırrını sölemez bende burdan yapar çıkarım ortaya şimdi:) ellerinize sağlık çok güzel bir sayfanız var takipteyim sizde beni takip ederseniz çooook sevinirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meryem hoşgeldin, ziyaret ederim elbette. bu tatlıda önemli olan kıvamını tutturmak, ne çok katı ne de cıvık olmayacak. onu da yapa yapa öğreniyor insan. püf noktası: ben bazen çatalla ezemiyorum, blenderden iki dakikada oluyor :)sevgiler

      Sil
  4. Esracımmm yeni paylaşımlar bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
  5. Baharcım, bu aralar tez öneri semineri hazırlıyorum. çok az kaldı :)) ilgine çok teşekkür ederim canım :))

    YanıtlaSil
  6. bugün bu tarifi kanal d de yaptılar ama tarifi alamamıştım...teşekkürler sevgiyle kal.güzel yüzlü şirin oğlunu öp bneim için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hande güzel yorumun için teşekkürler. demekki popülaritesi artan bir tatlı oluyor, ne güzel. sevgiler :))

      Sil
  7. ellerinize sağlık esra hanım, çok nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Değerli Yorumunuz için Teşekkür Ederim..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Gülse Birsel Yazısı

Defter ciltleme

Keçeden Kitap Ayracı