Muhallebili tel kadayıf tatlısı

Dün işten çıkıp eve gittiğimde aklımda pek çok senaryo vardı yemek ve tatlı üzerine . Hesapta olmayan bir çilek reçeli vardı. Kociş pazarda reçellik çilek ve başına üşüşmüş kadınları görünce ben de alıvereyim 3 kilo Demiş! Ayıklaması, yıkanıp pişirilmesi 3 saatimi aldı. Tabi sadece reçel pişirmedim o arada başka bişeylerle de meşgul oluyordum. Bunlardan biri de muhallebili tel kadayıftı :)) Nasıl severim bu tatlıyı anlatamam. İlk defa annem bir arkadaşında görmüş ve bize yapmıştı. Kadın zekasına bir kez daha hayran kalmıştım. Sen tut muhallebiyi tel kadayıfın içine koy :) Bizim buralar künefe cenneti olduğundan mütevellit erkekler künefeyi böyle çok hesaba almazlar, dememe bakmayın çaktırmadan öyle bir güpletirler ki aklınız durur :)
Neyse lafı çok uzattım. Tatlı çok pratik gerçekten, yapımı da kısa maliyeti de düşük.

Malzemeler:
300 gr ince kıyılmış tel kadayıf
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:
750 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:
Tereyağını tavada eritin ve kadayıfları kızarana kadar kavurun. Kadayıflar kavrulunca altını kapatıp üzerine tarçın , toz şeker ve cevizi ekleyin. Bir borcama kadayıfın yarısını yayın. Muhallebiyi ölçüye göre pişirdikten sonra (vanilyayı piştilten sonra ekliyoruz elbette) kadayıfımızın üzerine bir güzel yayıyoruz. Kalan kadayıflarla muhallebinin üstünü örtüyoruz. Buzdolabında soğutup daha sonra servis yapıyoruz. Yiyenlere şifa olsun inşallah:) sevgiler....

Yorumlar

  1. Immm çilek reçeli nefis,şimdi ne güzel yapmıştır benim güzel arkadaşım ellerine sağlık
    ahh bi de bu tatlıyı çok severimm

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Hemşerim,
    Bende bir Hataylıyım,negüzel oldu sizinle tanışmak, bana dönerseniz sizi izleme şansım olur.Kadayıf bizim olmazsa olmazlarımızdan özellikle Peynirli Künefemiz.Ellerine sağlık arkadaşım.Selamlar,sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Değerli Yorumunuz için Teşekkür Ederim..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Gülse Birsel Yazısı

Defter ciltleme

Keçeden Kitap Ayracı