Pratik Talaş Böreği
Canım öyle çekti ki geçenlerde eve gider gitmez talaş böreği yaptım. Çok da güzel oldu.
Malzemelerim:
1 pk. milföy hamuru
250 g haşlanmış kuşbaşı doğranmış et
1 çay bar. bezelye
1 çay bardağı haşlanmış ve minik doğranmış havuç
1 çay bardağı haşlanmış ve minik doğranmış patates
1 çay kaşığı karabiber
tuz
sıvı yağ
orta boy soğan
bir çay bardağı yoğurt (üzerine sürmek için)
Nasıl Yaptım?
Önce iç harcımı hazırladım. Soğanları dişe dokunur bir şekilde doğradım, biraz yağda kavurdum. Ardından etlerimi ekledim içine, bir güzel harmanladım ikisini. Garnitürlerimi ekledim ve baharat ve tuzu..
Malzemelerin çoğu önceden ateş gördüğü için ve sonra da fırında zaten pişeceği için kavurma işlemi çok uzun sürmüyor. İç harcım azcık soğudu, sonra milföylerimi elimde biraz daha büyütüp her birinin içine 1 yemek kaşığından biraz fazla harcımdan ekledim, bohça şeklinde kapadım. ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine dizdim.
Üzerini süslemek için bir milföy hamurunu minik şeritler halinde doğrayıp çapraz bir şekilde böreğin üzerine yerleştirdim, biraz yoğurt sürdüm kızarsın diye (yumurta kokuyor diye sevmiyorum ben) ve çörek otu serptim, hoppaaa fırına.. 180 derecede bi 25-30 dk kadar pişirdim.
veeee sonuç !
servis aceleye geldi biraz ama hemen kapışıldı :))
Malzemelerim:
1 pk. milföy hamuru
250 g haşlanmış kuşbaşı doğranmış et
1 çay bar. bezelye
1 çay bardağı haşlanmış ve minik doğranmış havuç
1 çay bardağı haşlanmış ve minik doğranmış patates
1 çay kaşığı karabiber
tuz
sıvı yağ
orta boy soğan
bir çay bardağı yoğurt (üzerine sürmek için)
Nasıl Yaptım?
Önce iç harcımı hazırladım. Soğanları dişe dokunur bir şekilde doğradım, biraz yağda kavurdum. Ardından etlerimi ekledim içine, bir güzel harmanladım ikisini. Garnitürlerimi ekledim ve baharat ve tuzu..
Malzemelerin çoğu önceden ateş gördüğü için ve sonra da fırında zaten pişeceği için kavurma işlemi çok uzun sürmüyor. İç harcım azcık soğudu, sonra milföylerimi elimde biraz daha büyütüp her birinin içine 1 yemek kaşığından biraz fazla harcımdan ekledim, bohça şeklinde kapadım. ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine dizdim.
Üzerini süslemek için bir milföy hamurunu minik şeritler halinde doğrayıp çapraz bir şekilde böreğin üzerine yerleştirdim, biraz yoğurt sürdüm kızarsın diye (yumurta kokuyor diye sevmiyorum ben) ve çörek otu serptim, hoppaaa fırına.. 180 derecede bi 25-30 dk kadar pişirdim.
veeee sonuç !
servis aceleye geldi biraz ama hemen kapışıldı :))
bende yparım arada bunu. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörüşmek üzere
http://www.bakbuharika.blogspot.com/
http://www.facebook.com/harikadekorasyon
tşk ederim, bloğunu çok beyendim, takipçinim artık :)
YanıtlaSil