Oğluma yeni Yumurtalı denemeler ve Tepside Kumpir

Bu aralar çok iştahsız Emirhan..Yemiyor, içmiyor..Doktor geçici bir durum zaman zaman olur çocuklarda dese de ben hergün yeni bişeyler deniyorum. Son denemem de şuan hangisi olduğunu hatırlamıyorum ama bir blogta yufkalı-yumurtalı bir tarif görmüştüm bir ara..Aklımda kaldığı kadarıyla onu yaptım. Yufkaları parçalayıp kızgın yağa (fazla olmayacak ama) atıp ters-düz kızarana kadar pişirdim. Sonra bir kasede 1 yumurta, az biraz süt, bir tutam tuz, biraz da rendelenmiş peyniri iyice çırpıp üzerine döktüm, yine ters düz ettim. Sonuç, çok lezzetli oldu. Paşam yedi mi? yedi ama pekmezle kandırarak yedirebildim. Zaten bu aralar en çok yediği şey pekmez. Yarısını yedi, kalanını da ben yedim. Fena değildi, biraz daha baharat katarsam güzel bir haftasonu special i olabilir hani :)

***



Geçenlerde arkadaşlar çaya gelince aparatif bişeyler hazırlayayım dedim. Hazırladıklarımdan birini paylaşayım istedim. Tepside Kumpir:
Patatesleri haşladım. Haşlandıktan sonra tereyağı ekleyerek bir güzel ezdim ve tepsiye yaydım. Ondan sonra üzerine Allah ne verdiyse :) sosis, mevsiminde buzluğa koyduğum bezelye- havuç (haşladım), mısır, turşuyu biraz sıvı yağla bir güzel karıştırdım ve üzerine ekledim. Sosisler kızarınca üzerine kaşar rendesi ekledim. Ama o kısmı fotoğraflamayı unutmuşum. Ketçap ve mayonezle servis yaptım. Çok beğenildi :))

Yorumlar

  1. tepsi de kumpir harika. ama lu kızarmış yufkaları merak ettim çıtır çıtır ne güzel olmuştur :D

    YanıtlaSil
  2. evet, hemen yemelisin çıtır çıtır istiyorsan, bekleyince yumuşuyor ama o da güzel bence:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Değerli Yorumunuz için Teşekkür Ederim..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Gülse Birsel Yazısı

Defter ciltleme

Keçeden Kitap Ayracı